Storslagna planer för nya trehjuliga bilen

1950-talets mikrobilar är redo för renässans, åtminstone enligt grundaren Paul Elio. Han har fortsatt där Messerschmitt och BMW Isetta slutade och är nu redo att lansera sin trehjuling som han årligen hoppas att sälja i 250 000 exemplar inom ett par år. De amerikanare som är redo att anamma den nygamla stilen får en 0,9-litersmotor, 55 hästkrafter och formelbilsformad kaross med plats för två personer.

Ultrasnål, säger Paul Elio som försäljningsargument och pekar på en landsvägsförbrukning på 0,28 liter per mil. Sådär säger vi, och läser oss fram till 0,48 liter per mil i stadstrafik. Att Elios bil ska uppnå fem stjärnor i kraschtester är däremot bra, precis som prislappen på 6 800 dollar (ca 46 000 kronor) – och det faktum att bilen är byggd för personer med drygt 180 centimeter på längden.

Produktionen är planerad till Michigan USA där 1 500 personer ska anställas till fabriken, men ännu är det inte bestämt när. Inte heller om och när bilen ska säljas utanför Nordamerika. Snart kan du däremot reservera och förhandsboka en bil på något av de 60 Elio-centren som planeras öppnas.

Lämna ett svar