Spionfotografens bilder på hemliga bilar

Suzuki

Hösten 2013 visade Suzuki upp en konceptbil på bilsalongen i Frankfurt. Bilen skvallrade om en möjlig ersättare till modellen Vitara. Och här är ytterligare ett bevis. Den här bilen har setts på vintervägar i Sverige tillsammans med en Suzuki SX4 och med Suzukis typiska kamouflering. Säljstart är planerad till någon gång 2015 och bilen kommer förstås med Suzukis fyrhjulsdriftsystem Allgrip.

Opel Adam Cabriolet

Opel visade flera tuffa Adam-modeller på bilsalongen i Genève. Och medan några Adam fick njuta av värmen på salongen fick några andra jobba som testbilar i den svenska vinterkylan. Här en modell med cabriolet.

Kia Soul EV

Kia planerar som bekant för en eldriven Soul. Testkörningen har redan inletts och Kia har till och med börjat filma den nya bilen. Den här bilen fångades på bild under en filmning. Motorn blir på 81,4 kW och räckvidden ska bli drygt 12 mil. Även utseendet förändras något på elbilen jämfört med vanliga Soul.

Renault Espace

Renault står inför en massiv produktoffensiv. Först i spår är ny version av Traffic samt, på bilden, en ny Espace. Bilen fångades under vintertester i Sverige. Nya Espace får lite tuffare utseende och rör sig mer åt crossover-hållet, vilket anses smart då renodlade MPV-modeller har det lite svårare i bilhallarna för tillfället.

BMW 3-serie plug-in-hybrid

BMW står inför lansering av en serie plug-in-hybrider. På något annat sätt tolkar vi inte den här bilden på en 3-serie med plug-in-hybrid-teknik. BMW visade en X5 plug-in i Frankfurt i höstas men sa då att det inte var tal om något produktionsbil.

På bilden syns den extra luckan för laddsladden. Konceptbilen X5 hade en drivlina med en 95 hästkrafter stark elmotor tillsammans med fyrcylindrig turbomotor. Gissningsvis kommer 3-serien att få samma drivlina.

Chevrolet Spark

Chevrolet ska lämna Europa då General Motors ska fokusera på Opel. Men det hindrar inte från att Chevrolet beger sig till Sverige för att vintertesta nya Spark. Än så länge finns det få uppgifter om hur GM förändrat Spark och maskeringen döljer det mesta av designen.

SsangYong

SsangYong är tillbaka på den svenska marknaden med en ny importör. Och flera nya modeller är på gång. SsangYong har utvecklat en ny plattform tillsammans med Mahindra och resultat syns här – en kompakt Suv som ska konkurrera med Fords EcoSport.

Global lansering är planerad till första halvåret 2015. Ryktet säger också att SsangYong och Mahindra arbetar med en avancerad enlitersmotor av samma snitt som Fords Ecoboost.

 

BMW M4 Cabriolet

BMW:s nya 4-serie har fått mycket beröm för sin design. Den snygga coupén kommer förstås också i en M-version med cabriolet. Här syns M4 cabriolet på vinterutflykt i Sverige. Ni ser taket och bagageutrymmet – vilket är de två ställen där bilen förändrats jämfört med en vanlig M4:a.

Lämna ett svar