Slukhålet som svalde lyxbilar får vara kvar

Styrelsen hade i princip tre alternativ att välja mellan när de träffades för att besluta om vad som ska hända med slukhålet som fortfarande gapar i golvet på National Corvette museum. Antingen ska hålet fyllas igen helt, lämnas som det är eller delvis fyllas igen. Valet föll på att lämna hålet devis öppet, så att besökare fortfarande kan titta ner.

Beslutet som har fattats är dock inte slutgiltigt. Först måste man undersöka hur mycket det kommer att kosta att lämna kvar en del av hålet, både när det gäller arbetet som ska göras och det framtida underhållet. Dessutom behöver man säkerställa att eventuell fukt från hålet inte skadar bilarna på museet.

Fler besökare

Enligt ett pressmeddelande från National Corvette museum har besökarna strömmat till sedan nyheterna om slukhålet spreds över världen. Mellan mars och den 23 juni ökade besöken på museet med hela 59 procent jämfört med samma period förra året.

De åtta unika Corvetterna som svaldes ur slukhålet har räddats och står nu i befintligt kantstött skick på museet. Både bilarna och slukhålet ska vara kvar som de är till slutet av augusti, sedan ska arbetet med att restaurera museet påbörjas.

Lämna ett svar