Sju av tio kör för fort i jultrafiken

Många gör för optimistiska bedömningar av restiden. Det skapar stress – och får svenskar att köra för fort. Det visar en ny undersökning gjord på uppdrag av Dina Försäkringar. Undersökningen visar också att nästan lika många är oroliga för att nära och kära ska råka ut för olyckor i jultrafiken, hela 72 procent uppger att de känner oro för att någon anhörig ska bli skadad.

Räknar ut hur lång tid det tar

Dina Försäkringar lanserar nu webbtjänsten Dina Restider. Här räknar man enkelt ut hur lång tid resan kan förväntas ta. En rad olika faktorer såsom trafikhistorik, vägbyggen och väder tas med i beräkningen. Och den tid som sen kommuniceras är sen när man tidigast kan vara framme. Inte senast. Syftet med det är att kommunicera att en resa ska få ta den tid den tar tid i jul.

– Vi vill lägga fokus på att man kommer fram till julbordet, inte när. Om man vet hur lång tid en bilresa minst borde ta, är det lättare att förbereda sig och behålla lugnet längs hela vägen, säger Paula Fagerlund, Kommunikations- och webbchef, på Dina Försäkringar.

Lämna ett svar