Oj, vilken dyr olycka – ovanlig Ferrari i krasch

Ferrari byggde den mycket exklusiva modellen F50 för att fira den italienska biltillverkarens femtioårsdag. Bilen, som av många beskrivits som ”en formel 1-bil för gatubruk”, byggdes bara i 349 exemplar. Motorn är en V12:a på 4,7 liter och 520 hästar. 0–100 km/h går under gynnsamma förhållanden på 3,6 sekunder.

Svårhanterad

Bilen lär enligt de som haft möjlighet att provköra den vara svårhanterad, så det gäller att vara försiktig med gaspedalen. Det var enligt vittnen till olyckan inte ägaren, som gas för mycket gas. Bilen spann plötsligt runt och kraschade in i en lyktstolpe. Ferrarin skadades allvarligt – men föraren lär ha klarat sig utan allvarliga skador.

Minst 10 miljoner kronor

Den ovanliga och exklusiva sportbilen är – eller i alla fall var – värd mycket pengar. Ett exemplar av modellen värderas till minst 10 miljoner kronor. Det är ännu inte känt om det går att reparera bilen.

Britter har tidigare kraschat kända superbilar i trafiken. En uppmärksammad olycka var när komikern Rowan Atkinson allvarligt skadade sin McLaren F1 2011.

Lämna ett svar