Nya Ford Mustangs premiär på vita duken

Ford Mustang är en trotjänare i filmsammanhang, vid 3 200 tillfällen har den redan synts på film och tv enligt sajten mustangimdb.com. Och bilen fortsätter att charma sina fans, trots att den redan har funnits i fem decennier. Nu gör den nya, uppdaterade varianten av den klassiska modellen premiär på vita duken. Med premiär den 14 mars 2014 kommer bilen att synas i filmatiseringen av det legendariska datorspelet Need for speed, där huvudrollsinnehavaren kör runt i Mustang i customutförande av årets modell.

Var med i ”Goldfinger”

Den första mustangen lanserades 1964 och redan året efter syntes den på bio för första gången. Det var producenterna till den klassiska Bond-filmen Goldfinger som fått upp ögonen för bilen. I filmen kör Sean Connerys James Bond en Wimbeldon-vit Mustang cabriolet.

Fem decennier senare var den ikoniska bilen ett självklart val.

– Jag valde Mustang för att det är en bil som verkligen symboliserar amerikansk kultur. Det står för det moderna och positiva USA. Dessutom har den varit med i några av filmhistoriens häftigaste biljakter, säger Scott Waugh, som regisserat Need for speed.

Pigg motor

Den nya mustangen komma i både fastback- och kabriolet-utförande, uppbackad av pigga motorer. Den kan fås med en 2,3-litersmotor och en femliters V8:a på 426 hästkrafter.

Lämna ett svar