Ny svensk sportbil har premiär på bilmässan

Bilmagasinet Gran Turismo slår till med två mässor i höst. Först ut är Stockholm och den gamla bilfabriken i Nacka Strand kommande helg. Veckan därpå kommer bilutställningen till Eriksbergshallen i Göteborg.

Arrangören lockar med Sverigepremiär för Audi TTS Roadster. Jag fick tillfälle att köra fräcka TTS i Spanien och det är en bil mycket väl värd att titta på lite närmare.

Jag gillar Audis nya instrumentering och mycket talar för att nya TT får min röst när det är dags att utse Årets Bil 2015.

Ny svensk sportbil

Italienska Maserati ägnas lite extra uppmärksamhet med anledning av 100-årsjubileet. Magnus Ahlqvist har byggt en exakt kopia av den Tipo 151 som i dag finns i ett enda originalexemplar.

Tipo 151-replikan blir huvudnumret hos 100-åringen.

Det ska också bli världspremiär för en helt ny svensk sportbil. Något nytt från Ängelholm och Koenigsegg? Ja, mässbesökarna får svaret.

I Stockholm får Gran Turismo Expo viss konkurrens av Monster Jam på Friends Arena. Monster Jam körs på lördag så det går att kombinera – både fina sportbilar och lite tuffare tag på samma dag.

Marcus Eriksson

F1-föraren Marcus Ericsson väljer att komma till mässan i Göteborg 15-16 november. Då får vi kanske veta lite mer om kaoset i Marcus F1-team Caterham. Caterham missar F1-loppen i USA och Brasilien, till att börja med. Frågan om teamet någonsin kommer tillbaka till startlinjen?

***

I helgen tickade vi över 4000 vänner på vår Facebook-sida. Häng med ni också!

***

Jag kan också tipsa om vår genomgång av hur Årets Bil 2015-kandidaterna klarar det klassiska älgtestet. I länkarna till höger hittar ni filmer på några av bilarna samt testförarens kommentarer.

Lämna ett svar