Nu kan du dela på en ny Audi med polarna

Audi har under stort hemlighetsmakeri testat en ny ägarform i Stockholm det senaste året. 12 personer har fått dela på leasingkostnader för tre bilar. Både Audi och bilägarna var så nöjda med försöket att det nu lanseras på bred front. Stockholm blir först ut, och om allt går som planerat står Malmö och Göteborg på tur.

Allt ingår

Det nya ägarkonceptet Audi Unite går ut på att upp till fem personer delar på en bil. Nästan alla kostnader ingår; tvätt en gång i månaden, försäkring, service och däckskifte. Lägger man till ett komfortpaket blir bilen dessutom hämtad när det är dags för tvätt eller service.

Alla medägare har en mobilapp där man kan boka bilen, se var den är någonstans och hur mycket bensin som är kvar i tanken. På nyckelknippan sitter en sändare som talar om när någon sitter i bilen. Om fem personer väljer att dela på en Audi A1 blir priset cirka 1200 kronor i månaden.

Audi R8 går att leasa

Det trevliga är att även Audis superbil R8 går att leasa på det här sättet – men då blir det så klart rejält dyrare. Månadskostnaden landar på omkring 5 500 kronor per månad. Avtalen löper på ett eller två år, och man behöver inte betala någon kontantinsats.

Lämna ett svar