Mercedes GLC – snart rullar helt nya suven ut

Premiären närmar sig. Den slutsatsen kan man dra av att Mercedes väljer att nu släppa lite på maskeringen av sin kommande suv GLC. Ryktet säger att den nya modellen kommer att få publik premiär på bilsalongen i Detroit efter nyår.

Många likheter med C-klass

När du GLK ska gå ur tiden och ersättas med GLC är det samma bottenplatta som Mercedes C-Klass som gäller. Vi förväntar oss också samma motorer, både diesel och bensin. GLC kommer också av allt att döma att bli bakhjulsdriven som standard, 4Matic – som Mercedes kallar sin fyrhjulsdrift – kommer naturligtvis att finnas som tillval.

GLC kommer att finnas tillgänglig i AMG-version och det är den här bilen som nu har fångats på bild under tester.

Bilen kommer att drivas av en ny fyraliters V8 med dubbelturbo. Det finns ännu inga uppgifter om mycket effekt tillverkaren kommer att plocka ut i GLC. Men det kommer att bli en hel del.

Hemliga detaljer

De nya bilderna avslöjar inte de AMG-specifika designelementen, de vill tydligen den tyska biltillverkaren vänta lite med att visa oss. Räkna alltså med att det bland annat kommer att sitta en mer aggressiv front och andra avgasrör på den färdiga bilen.

Lämna ett svar