Hyra bil på utlandsresan

Hyra bil på utlandsresan

När man är ute och reser i världen kan det ofta vara smidigt att hyra en bil för att kunna ta sig runt på egen hand. Vad många inte tänker på är att man ofta betalar mer än man behöver. De flesta uthyrare erbjuder en utav två villkor, att man hyr bilen med full tank och lämnar tillbaka bilen med full tank eller att man hyr bilen fulltankad men lämnar tom. Det senare alternativet innebär ofta att man inte använder all bensin i bilen vilket gör att man lämnar bensin i bilen som man betalat för men som uthyraren sedan utnyttjar. Det första alternativen är i majoriteten av fallen det bästa alternativet då du endast betalar för den bensinen du använder.

Biluthyrare erbjuder ofta en grundförsäkring i uthyrningspriset men tänk på att undersöka ytterligare försäkringar så att du täcker det du behöver. Tänk också att ta rätt bil när du skall hyra, en bil som passar alla era behov för stunden. Större bil innebär oftast också en högre kostnad vilket betyder att du kan spara pengar genom att reflektera kring vad ni faktiskt behöver.

Använd jämförelsesajter när du bokar, vi rekommenderar Hyrbilguiden när du skall hyra bil. På en jämförelsesajt kan du enkelt hitta det bästa priset då du får erbjudanden från olika aktörer på en och samma sajt. På dessa sajter kan du också ofta hitta rabatter eller datumbestämda rabatter.

Hyra bil på utlandsresan

 

 

Lämna ett svar