Här är en ombyggd Volvo som förvånar

Youabian Puma är skapad av en amerikansk plastikkirurg och bygger i grund och botten på Volvo C70 – man kan tydligt se Volvon under all extra kaross av aluminium.

Under huven har man stoppat en version av GM:s LS7-motor – en V8 på 7,0 liter som ger hela 505 hästkrafter. Det ska ge bilen en acceleration från helt stillastående till 100 kilometer i timmen på cirka sex sekunder.

Youabian Puma är inte direkt en småbil. Med en längd på 6,14 meter och en bredd på 2,36 meter är det här knappast en drömbil på trånga parkeringsplatser. Lägg därtill 4,14 meters hjulbas och de jättelika däcken och du har en bjässe som lär få huvuden att vrida sig efter dig på vägen.

Gräsligt ful

Youabian Puma skapar dock även uppmärksamhet av det mer negativa slaget. Internationella bilsajter är rörande överens om att bilen är gräsligt ful – och det är svårt att inte hålla med. Youabian är inte nöjda med det och har bland annat hotat bloggen Jalopnik med stämning – för att man kallat bilen ful.

Den som vill ha en Youabian puma får dessutom slanta upp rejält för bjässen. Bilen kostar en bra bit över 7,5 miljoner kronor i USA, och bara den som kan visa att han eller hon har råd tillåts provköra den.

I videoklippet ovan ser du Youabians egna bilder på Puma.

Lämna ett svar