Här är bilarna som ägs av svenska miljonärer

Det är reklambyrån McCann som tillsammans med magasinet Connoisseur undersökt vanor och värderingar bland svenska miljonärer. Byrån har även jämfört svenska miljonärer med välbeställda i andra länder.

I undersökningen är det tydligt att svenska miljonärer värdesätter passion, tid och självförverkligande. Passion anges som den viktigaste orsaken till den ekonomiska framgången.

Oftast en man

Den svenska miljonären är oftast en man. Snittåldern är 52 och bostadsorten är Stockholm. Miljonären är entreprenör eller vd. De politiska sympatierna ligger åt höger med 71 procents röster på Moderaterna före Folkpartiet, 7,4 procent och Sverigedemokraterna, 5,7 procent.

Jämfört med miljonärer i andra länder är svensken något yngre och bara var tredje miljonär tänker på hur förmögenheten ska ökas, jämfört med till exempel 92 procent i Polen.

BMW populärast

Populäraste bilmodell i Sverige är BMW med 17 procent av miljonärerna men Volvo ligger nära med 16 procent. Audi, Volkswagen och Mercedes har runt tio procent.

I Sverige har 864 personer med en årsinkomst på minst 1,2 miljoner kronor deltagit. Den internationella undersökningen omfattar 4 300 deltagare från 19 länder.

Lämna ett svar