Full fart på bilhandeln – hårt tryck på Volvo

Siffrorna för mars månad visar på totalt 27 605 registreringar av nya personbilar, en ökning med drygt 23 procent jämfört med mars i fjol.

Även lastbilsregistreringarna tog ett skutt uppåt med cirka 20 procent. I mars registrerades 4 503 lätta samt tunga lastbilar enligt Bil Sweden.

– Det var väntat med plussiffror eftersom vi jämför med relativt svaga siffror förra året, säger Bertil Modén, vd för Bil Sweden i ett pressmeddelande.

Branschorganisationen justerade nyligen upp nybilsprognosen för 2014, från 275 000 till 290 000 bilar.

Bra för Volvo och VW

Året har börjat bra för den svenska bilmarknadens två dominanter, Volvo och Volkswagen. Volvo har visserligen ökat sina registreringar med 13 procent, vilket är mindre än marknaden som helhet, men man har enligt egen utsago ändå överfyllda orderböcker.

Registreringarna av Volvo V70 har till exempel ökat med 35 procent, till 2 007. Samtidigt har registreringarna av Volvo XC60 skjutit i höjden och nådde 949 registreringar, hela 75 procent mer än i mars 2013.

Även Volkswagen, den andra av de två dominanterna på den svenska biltoppen, går framåt. Den tyska biltillverkaren ökade mer än marknaden med sina 30 procent, vilket innebär att man snor åt sig marknadsandelar.

Lämna ett svar