Duellen: Gamers mot racerförare i Driveclub

ALLT OM BILAR:s läsartävling om en helkväll med nya racingspelet Driveclub slutade i diket. Och med för få spelsugna läsare bjöd vi in några proffs för att förstärka redaktionen till kampen ratt mot ratt med speltidningen FZ.

Kimmy Larsson och Alexander Haegermark är dessutom något så ovanligt som två racerförare som också har gedigen erfarenhet av racingspel.

Haegermark och Larsson gick båda till Europafinalen av Nissan Playstation GT Academy – en tävlingsform där förare från spelet GranTurismo tävlar om en plats i Nissans GT-stall.

Clio-cup stjärnan Emelie Liljeström

Vi plockade också in Clio Cup-stjärnan Emelie Liljeström för att vara säkra på att total dominans.

Spelplats för Nordisk Films huvudkontor i Solna där flera PS4-stationer stod laddade med Driveclub.

Rätt snabbt stod det klart att gänget från speltidningen FZ höll sig till handkontrollerna medan racerförarna helst körde med ratt och pedaler.

Emelie körde helst Playseat med den helt nya värstingratten från Thrustmaster, T300RS. Kimmy satte snabbt en mycket bra tid med den lite enklare ratten T80. Alexander körde snabbt med handkontroll men skuggade sedan Kimmys tider från T80-ratten.

Racerförarna dominerade

När det återstod 30 minuter av tävlingen var stämningen tät. Kimmy, Alexander briljerade med exakt körning med få misstag. Emelie var snabb men gjorde också något misstag per varv.

De bästa FZ-spelarna låg dryga sekunder efter Kimmy och Alexander och till slut var det bara Kimmy som klarade en varvtid på under en minut på den förutbestämda banan, ALexander var näst bäst cirka sex tiondels sekund långsammare med Emelie precis utanför topp-tre.

”Bra körkänsla”

– Nya Driveclub var enkelt att komma in i och roligt att spela, verkligen bra körkänsla, sa kvällens vinnare Kimmy Larsson.

Alexander Haegermark höll med och påpekade att Driveclub tillåter tuff körning men att det inte går att köra för våldsamt, det straffar sig.

Förarproffsen hjälpte ALLT OM BILAR att besegra FZ-gänget, som ändå imponerade med snabba tider med handkontrollerna.

Lämna ett svar