Billiga bilen som är trevlig och bekväm

Peugeot kom 2001 med modellen 307 som ersatte den åldrande 306:an. Och det här var ett stort steg framåt för den franska biltillverkaren. Komforten hade blivit bättre, 307:an var tystare och kvalitetskänslan i kupén var betydligt högre. Peugeot 307 ansågs så bra att den kammade hem det prestigefyllda priset Årets bil 2002.

2004 kom Peugeot 307 CC till Sverige. Den här versionen har ett fällbart plåttak, vilket passar perfekt för cab-älskare som också vill använda sina bilar på vintern.

Knirrar och knarrar

307 CC har kvicka köregenskaper och är en rätt rolig bil att köra. Pigg styrning och en bakvagn som gärna dansar lite och som nästan känns sportig. Samtidigt är komforten fin, om man bortser från en hel del buller. Vridstyvheten i den taklösa karossen är inte heller den bästa, vilket märks när man kör på sämre underlag. Det kan knirra och knarra från i stort sett varje detalj i kupén. På släta underlag lider man dock inte av detta.

Tre bensinmotorer fanns att välja på till Peugeot 307 CC. Minstingen är en 1,6:a på 140 hk och värstingen är en tvålitersmotor på 177 hk. Mellanvarianten på 140 hk räcker dock alldeles utmärkt till den här bilen.

Priset det bästa

Inuti bilen finns inga konstigheter. Peugeot har skapat en användarvänlig miljö som samtidigt är rätt trevlig att titta på. Bra med plats och hyfsat stöd för kroppen i framsätet. I baksätet är det som i nästan alla andra cabbar rätt trångt. Det finns ett acceptabelt lastutrymme så länge man väljer att ha taket uppfällt – men när man fäller ner de stora plåtbitarna blir det inte mycket plats kvar.

Det bästa med Peugeot 307 CC är nog priset. Det går att hitta en bil med hyfsat låga mil på mätaren för riktigt anständiga pengar. Satsa gärna på en bil som tillverkats efter 2005, där kom ett antal uppdateringar. Räkna med att priserna början kring 70 000 kronor.

Lämna ett svar