Bilen som är vanligast i begagnatannonserna

Volvo toppar statistiken över försäljningen av begagnade bilar i Sverige. Men den svenska trotjänaren sitter inte helt ohotad på tronen. Volkswagen ser ut att vara på uppgång på marknaden. Samtidigt är det många som väljer bort bensin till förmån för diesel.

Företaget Autouncle har scannat och gjort en analys på drygt 350 000 bilannonser. Det inte speciellt oväntade resultatet är att Volvo fortfarande dominerar den svenska begagnatmarknaden med 18,1 procent av den totala svenska begagnatförsäljningen. Anmärkningsvärt på listan är att Volkswagen är på stadig uppgång.

Dieseldrivna bilar ökar

Siffror över begagnatförsäljningen visar inte bara på vilka bilar som säljer bra i andra hand, siffrorna pekar också på vilka trender som gäller för bilförsäljningen i Sverige överlag. På samma sätt är bensin fortfarande det dominerande drivmedlet med 58 procent av marknaden, jämfört med de dieseldrivna bilarna som kommer på andra plats med 34,4 procent. Enligt Autouncle kan man ifall man tittar på de senaste årens siffror se en tydlig trend där de bensindrivna fordonen tappat ganska rejält till förmån för de dieseldrivna.

Lämna ett svar