8 hemliga bilar – se spionfotografens bilder

Proton Global Small Car

Proton är en för oss i Europa tämligen okänd biltillverkare, men det vill dess nya ägare få ändring på. Som namnet avslöjar utvecklar det malaysiska företaget en bil som ska gå hem i betydligt fler delar av världen än där Proton finns i dag, vilket också förklarar de rigorösa vintertesterna i norra Norrland. Räkna med en spännande debut under 2014.

Ford Ranger SUV

Pickupen Ford Ranger ska bli familjesuv. Axelavståndet kortas och flaket byts ut mot riktigt kupéutrymme, samtidigt som de grova doningarna undertill mjukas upp för högre komfort. Den australiska registreringsskylten avslöjar att det är Ford Australiens projekt, och om vi i Europa får ta del av slutresultatet är i dagsläget oklart.

Ford S-Max

Första generationen av Fords körglada minibuss S-Max väntar ersättning efter åtta års tjänstgöring. Trots den hårda maskeringen kan vi konstatera att det blir fem konventionella dörrar, och troligtvis blir S-Max femsitsig för att ge plats åt en större sjusitsig Galaxy senare. Fronten får Fords hexagon-grill och under huven lär vi förutom de vanliga bensin- och dieselmotorerna även se en hybrid.

Mercedes 911-utmanare

Med tanke på att Mercedes har siktet inställt på Porsche 911 är förväntningarna på deras kommande sportcoupé skyhöga. Namnet är ännu inte officiellt, men SLC är ett hett tips. På spionbilderna kan vid se att fronten blir lik den på måsvinge-SLS som nu gått ur produktion, men körkänslan blir mer alert och sportigare. Instegsmotorn blir en 4,0-liters turboladdad V8:a med drygt 450 hästar, och vassare motorer är att vänta senare. Fyrhjulsdrift kommer också finnas som tillval.

Kia Sorento

För två år sedan fick Kia Sorento ny plattform och teknik undertill, men behöll karossen och designen. Nu verkar dock tiden kommen för nya kläder. Av spionbilderna från Arjeplog att döma växer Sorento och får betydligt större kupéutrymmen än dagens. Dagens motorer behålls men snåltrimmas, däremot lär en hybridversion också hitta ner under skalet.

Hyundai ix35

Lill-suven ix35 har nått medelålder och redan fått en mild uppdatering, men det koreanska märket ligger inte på latsidan utan är redan ute med nästa generations modell på Norrlands sjöisar för vintertester. Det hårda kamouflaget döljer designen, men vi vet att inspiration hämtas från konceptbilen Intrado.

Mercedes C63 AMG

En ny C-klass från Mercedes innebär en ny AMG-modell. Trots maskeringen ser vi fyra slutrör från avgassystemet, maffiga luftintag och rejält breda däck. Det vi inte ser under huven är en nyutvecklad 4,0-liters turbo-V8:a med minst 450 hästkrafter. Kommer både som sedan och praktisk kombi.

Mercedes B-klass

Andra generationen av golfklassdoldisen Mercedes B-klass har funnits i tre år och är redo för en facelift. Omstöpt front med nya strålkastare, stötfångare och mer upprätt grill är att vänta, precis som nya baklyktor. Interiört uppdateras infotainmentsystemet och klimatanläggningen får nya vred. Premiär i höst som 2015 års modell.

Lämna ett svar