Välj en snål bil och få pengar över till solresa

Det är dyrt att tanka i Sverige, vi har bland världens högsta bränslepriser. Enligt Bloombergs index över världens bensinpriser hamnar vi på åttonde plats i världen. Dieselpriset är inte mycket bättre; vi har det 3:e dyraste priset i Europa just nu. Då säger det sig självt att man kan spara pengar genom att välja en snål bil.

Räcker till exotisk solsemester

Men nybilsguiden Facit.com har plockat fram miniräknaren för att bjuda på ett skräckexempel. De har jämfört bränslekostnaden mellan en Volvo V60 D4 (0,38 liter/mil) och en Jeep Wrangler (1,17 liter/mil) som används som tjänstebil. Facit.com har räknat på normala siffror för en tjänstebilsförare; 2500 mil per år under en treårig avtalsperiod.

Kör man Volvo landar kostnaden på 43 000 totalt. Väljer man att rulla samma sträcka med en Jeep blir kostnaden hela 132 000! Skillnaden, i skattade och klara kronor, blir 89 000 kronor. Det räcker till en härlig solsemester för hela familjen på andra sidan jordklotet.

Snåla listan

För att hjälpa bilister, och framför allt tjänstebilsförare att slippa onödigt tunga bränslekostnader har Facit.com tagit fram en lista över de snålaste tjänstebilarna i ett vanligt prissegment som ligger mellan 6,5 och 7,5 basbelopp.…Volvo tar de tre topplaceringarna med V60 D4, S60 D4 och V40 Cross Country D2.

Bilarna som dränerar din plånbok mest är Jeep Wrangler 3.6 V6, Fiat Freemont 3.5 V6, Land Rover Defender 90 2.2 Diesel. Andra bilar som ger ångest vid pumpen är etanolbilar som Volvo V70 T4F – den hamnar inte långt efter listans värstingar.

Lämna ett svar