Superduellen: Bugatti Veyron Vitesse mot Koenigsegg Agera R

Gustav Träff heter den outtröttlige entusiasten som i flera år organiserat spektakulära dueller mellan världens snabbaste bilar. Otroliga 165 miljoner världen över har sett hans unika filmer.

Men den här gången har han överträffat sig själv. Bugatti Veyron Vitesse mot Koenigsegg Agera R i accelerationsduell. I en tidigare film utgår bilarna från 50 kilometer i timmen. Då krossade Koenigsegg Bugattin. Den här gången får vi se hur det går från stillastående!

– Gissa om jag blev förvånad när Bugattiägaren bjöd på en burnout, ett däckbyte på Bugattin kostar 250 000 kronor, säger Gustav Träff.

 

Är det svårt att få folk att ställa upp på duellerna?

– Ja, det är det. Det handlar om förtroende, detektivarbete och diplomati. De flesta vill vara anonyma, och det ska helst inte kosta dem något, säger Gustav.

Det har byggts omkring 300 Veyron totalt, och det finns inga i Norden. Men ändå har Gustaf Treff lyckats få upp ett par bilar till Sverige vid olika tillfällen.

– Den här bilen kommer från Tyskland, ägaren körde upp med sin bil för 16 miljoner kronor. En fransman som var här i maj betalade jag för transporten.

 

Blir förlorarna besvikna?

– Många blir triggade att köpa nya bilar för att vinna. En kille kom med en Audi RS4 2008, sen en RS6, efter det en Lamborghini lp560 och en lp670. Nu är det nya RS6 som gäller.

Lämna ett svar