Nya Golf Sporstsvan – en flexibel bil från VW

Sportsvan är inte en ny uppfinning, tidigare har den högbyggda bilen kallats Golf Plus. Men nu kommer en helt ny version som bygger på den senaste generationen av modellserien.

Sportsvan är en rymligare version av vanliga Golf. Den är drygt 8 centimeter längre och nästan 13 centimeter högre.

Sittpositionen är också högre i Sportsvan, och större glasytor ger bättre utblick. I och med sitt höga tak passar bilen förare och passagerare som är lite resligare än genomsnittet. VW lovar att personer på 1,90 sitter bekvämt både fram och bak i bilen.

Flexibla lösningar

Baksätet är delat 60:40, och sektionerna kan var för sig skjutas 18 centimeter beroende på om man prioriterar ben- eller lastutrymme.

Ryggstöden går också att luta. Maximalt får det plats 585 liter där bak om man skjuter fram baksätet. Fäller man sätena ryms 1512 liter upp till taket.

Utrustningen är den samma som i vanliga Golf, plus en Döda-vinkeln övervakare. Systemet hjälper till i krångliga parkeringsfickor och varnar för bakomvarande trafik vid färd.

Många motorer

Automatisk växellåda och sex motoralternativ finns till bilen. De fyra turboladdade och direktinsprutade bensinmotorerna levererar en effekt på 85, 110, 125 respektive 150 hk. Dessutom finns två direktinsprutade turbodieslar med en effekt på 110 och 150 hk. Med undantag av TSI 85 hk, går alla motorerna att kombinera med dubbelkopplingsväxellådan DSG.

1,6 TDI BlueMotion på 110 hk är snålaste alternativet: den beräknade förbrukningen ligger på 3,7 l/100 km.

Volkswagen i Sverige har ännu inte bestämt vare sig lanseringsdatum eller priser.

Lämna ett svar