Nya Audi A3 Cabriolet med smidiga finesser

Nu visar Audi upp nya A3 Cabriolet. Jämfört med föregångaren är den här bilen bantad med 50 kilo – samtidigt bjuder den på bättre utrymmen och snålare motorer. Caben har plats för fyra, och taket är i tyg.

Bakrutan är i glas, och med en knapptryckning fälls taket ner på under 18 sekunder. Nu kan man fälla taket i hastigheter upp till 50 kilometer i timmen – man slipper alltså dra på sig köer bakom bilen i stadstrafiken när taket ska upp eller ned. En annan praktisk detalj är bagageutrymmet på 287 liter som kan utökas genom att man fäller baksätet.

Många tillval

Audi utlovar en låg ljudvolym i kupén, men det går att beställa ett tak med ett extra isolerande lager för bättre ljudkomfort. Tre färger på taket finns; svart, grått eller brunt. Innertaket kan fås i antingen svart, eller som Audi kallar det – månsilver.

Ytterligare tillval är ett turbulensskydd, samt varmluftsutblås i stolarnas nackstöd. Utöver grundmodellen kan man välja till Sport alternativt Ambiente samt komplettera med S line sportpaket och S-sportstolar med integrerade nackskydd.

Dessutom finns ”Audi design selection lasso brown” som ger bilen en exklusiv look.

Tillvalslistan är lång och inkluderar bland annat dynamiskt chassi, avancerat multimediasystem, ljud från Bang & Olufssen, adaptiv farthållare, filbytesvarnare, skyltavläsning, parkeringshjälp och mycket mer.

S3 Cabriolet och fyrhjulsdrift kommer senare

Också när det gäller motorer och transmission finns det gott om valmöjligheter. Två bensinmotorer utvecklar 140 eller 180 hk ur en cylindervolym på 1.4 respektive 1.8 liter. Dieseln 2.0 TDI levererar 150 hk.

Fler motorer kommer senare, från 1.6 TDI på 110 hk, till 2.0 TFSI som kommer att ge Audi S3 Cabriolet 300 hk.

Alla motorer till Audi A3 Cabriolet är försedda med direktinsprutning, turboladdare och start/stopp-system.

Till att börja med levereras 1.8-liters bensinaren med sjustegad automatlåda. Den mindre bensinmotorn och dieseln levereras med sexväxlad manuell växellåda. Senare kommer även en fyrhjulsdriven version.

Redan i höst går det att beställa nya Audi A3 Cabriolet, instegsversionen med en 140-hästars bensinmotor kostar från 291 500 kronor. Dieselversionen med 150 hästkrafter kostar 298 500 kronor. De första leveranserna sker nästa vår.

Lämna ett svar