Nissan Qashqai blir större och modernare

Nissan Qashqai har hängt med sedan 2007 – och sedan dess har den crossovern sålts i två miljoner exemplar. Nu kommer uppföljaren.

Nissan utlovar bättre innerutrymmen och bättre lastmöjligheter med ett nytt variabelt lastgolv. Bilen har växt med fem centimeter på längden, har blivit lite bredare och något lägre – men framför allt tuffare och biffigare i sin framtoning.

På insidan utlovas finare material och trevligare kupé. När det gäller tekniken får nya Qashqai en mängd system som autobroms, parkeringsassistent och identifiering av vägskyltar.

Ny växellåda

Vid lanseringen finns fyra motoralternativ; två bensinare och två dieslar – med eller utan fyrhjulsdrift. Snålast är minsta 1.5-lirters dieseln med en förbrukning på 3,8 liter/100 kilometer, det motsvarar ett CO2-utsläpp på 99g CO2 per kilometer.

Manuell växellåda är standard, och en ny automatisk växellåda finns som tillval till 1.6-liters dieseln. Det är en vidareutveckling av den gamla steglösa lådan, men Nissan utlovar en bättre känsla eftersom den nya lådan simulerar fasta växellägen.

Nya Qashqai kommer i februari 2014. Nissan i Sverige har ännu inte meddelat några priser.

Lämna ett svar