Kia Soul som elbil får klassledande räckvidd

I vår lanserar Kia sin första elbil som kommer att rulla utanför Sydkorea. Nya Kia Soul EV är en vidareutveckling av elbilen Kia Ray som redan hunnit rulla i två år i Seoul. Kraftkällan är en elmotor på 109 hästkrafter och med ett vridmoment på 285 Nm. Kia utlovar också klassledande räckvidd på upp till 200 kilometer.

0-100 tar knappt 12 sekunder och toppfarten är 145 kilometer i timmen.

Den i stort sett ljudlösa elbilen är försedd med ett virtuellt motorljud som uppmärksammar oskyddade trafikanter på att en bil är i annalkande.

Laddas på fem timmar

Bilen laddas till full kapacitet på fem timmar i ett vanligt vägguttag. Använder man en snabbladdare kan man ladda bilen på 25 minuter.

Kias elbil bygger på den helt nya generationen Soul som lanseras parallellt i vår. Plattformen är helt ny med längre hjulbas, styvare chassi och uppgraderad fjädring. Bättre utrymmen och köregenskaper än tidigare, lovar Kia.

Interiören i elbilen är i huvudsak tillverkad av återvunnet material.

Elbilen är utrustad med ett unikt instrument med åttatums bildskärm som Kia kallar Supervision. Hur det ser ut får vi veta längre fram när bilen får officiell premiär. Då får vi också veta hur bilens design skiljer sig från den vanliga fossila Soul.

Priset är ännu inte klart – men vi kan räkna med att koreanerna kommer att sätta press på konkurrenterna.

Lämna ett svar