Honda Accord – begköp med få orosmoln

Pratar man om begagnade kombibilar så är V70 ofta det självklara valet. Och som alternativ till folkhemsbilen från Torslanda brukar Volkswagen Passat nämnas. Och visst är det två vettiga och trygga val – men det finns alternativ som är roligare att köra och som sticker ut lite mer från mängden.

En av dem är Honda Accord Tourer. Det är en bilmodell som har samma praktiska funktioner som V70 och Passat, men som samtidigt bjuder på en rolig körupplevelse. Trots att bilen är lång, upplevs den som spänstig och rätt busig. Och väljer man 2,4-litersmotorn på 188 hästar går det undan också.

Praktisk lättlastad kombi

Kombiversionen av Accord ser rätt speciell ut med stora, platta baklucka. Oavsett vad man tycker om designen så är den här bakluckan praktisk, den stora öppningen och den låga lasttröskeln gör bagageutrymmet riktigt lättåtkomligt. Och volymen räcker också till i de flesta situationer.

Inredningen i Accord är välgjord och genomtänkt. Det är snyggt och funktionellt, med en sportig elegans. Dessutom är kvaliteten god, trots att testexemplaret många, tuffa mil känns allting fortfarande fräscht och modernt. Inget som knarrar. Inget som gått sönder.

Också när det gäller det tekniska håller Accord hög kvalitet. I flera undersökningar har Accord-ägarna utryckt sitt gillande. Hittar man bara en bil som blivit servad ordentligt så har man ett ovanligt tryggt bilägande.

Största bensinaren roligast

Den här generationen av Accord kom 2003, fick en liten facelift 2006 och slutade byggas 2008. Tre motorer såldes i Sverige, två bensinare på 2,0 och 2,4 liter samt en diesel på 2,2 liter. Alla tre motorer är bra, men 2,4-litermotorn är att föredra. Den är piggare och roligare än de andra, men med den här maskinen kom också utrustningspaketet Executive som innehöll en hel del godis. Det viktigaste var ett ordentligt antisladdsystem som av någon anledning bara fanns i kombination med 2,4-litersmaskinen. Och det är så klart något man vill ha.

Lämna ett svar