Bert Karlssons jakt för att köpa ny Nevs-Saab

Bert Karlsson kör en Saab 9-5:a som är tre-fyra år gammal. Nu vill han köpa en ny.

– Jag har sagt till Nevs att jag vill ha den första Saab 9-3:an, jag kommer nog att vara med där på måndag, säger Bert Karlsson. Det var en finsk tidning och finsk tv4 som ville ha med mig dit så de kommer att följa mig.

Bert Karlsson är inte så noga med färgen på bilen utan tar den som är först om han får.

Egen version

– Jag har ringt och frågat om jag får vara med på presskonferensen som är på måndag och ska prata med dem om en stund, säger han. Jag hoppas få vara med.

Bert Karlsson gjorde en egen version av Saab 9000 kombi av 1992 års modell. Saab fick låna den bilen en ganska lång tid under tiden man utvecklade nya modeller.

När Saabs tidigare vd Victor Muller lämnade Saab för ett par år sedan så såldes hans värstingutrustade bil, en Saab 9-5 Aero, på auktion.

– Jag hade tänkt att köpa den som Victor Muller hade, jag var nära att köpa den, säger Bert Karlsson. Jag hängde med ett tag i budgivningen men den blev så dyr till slut, 450 000 kronor nånting.

Vad får din nya bil kosta?

– Jag vet inte, jag har inte fått något pris ännu!

Klockan 13.25 på måndag rullar bilen ut från fabriken i Trollhättan under överinseende av Kaj-Johan Jiang, Nevs huvudägare och grundare.

Till att början är de nyproducerade Saabarna bensindrivna men till våren är det meningen att de första elbilarna ska lanseras.

Lämna ett svar