Avslöjad: Här är helt nya Mercedes C-klass

Nya Mercedes C-klass har väntad officiell världspremiär på bilsalongen i Detroit i januari. Men vår spionfotograf har redan lyckats få några fina bilder på bilen när den är helt omaskerad.

Tydligt är att man lånar en hel del designelement från det eleganta flaggskeppet S-klass. Mercedes har tidigare uttryckt att nya C-klass ska attrahera en ny och yngre generation med den piggare designen.

Plattformen som används är densamma som till de större E och S-modellerna. Ett hopkok av aluminium, stål och komposit gör att man har sparat en hel del vikt på den nya Mercedesen, omkring 100 kilo.

Nytt motorprogram

Bilen på bilden är utrustad med det sportiga exteriöra AMG-paketet. Modellen kommer att presenteras i en vass AMG-version längre fram; troligen med en dubbelturbomatad V8 på omkring 450 hästkrafter.

Mercedes utvecklar just nu ett nytt motorprogram som bland anat består av en ny rak sexa och nya tre- och fyrcylindriga motorer.

Men de kommer att debutera längre fram. Ingen instegsversion med trecylindrig motor att vänta förrän om ett par år alltså. Vid lanseringen kan vi förvänta oss fyrcylindriga motorer och V6-motorer som spänner mellan 120 och 330 hästkrafter.

Lämna ett svar